معاون برنامه ریزی فرمانداری شهرستان قشم گفت: شرکتهای شناورسازی موظف هستند طی یک هفته پسماندهای انباشت شده خود را ساماندهی و به یک محل مرکزی منتقل کنند.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان قشم، مهندس فاروق رحیمی روز دوشنبه در نشست ساماندهی پسماند شرکتهای شناورسازی افزود: نحوه دفع پسماندهای شناورسازی با دستورالعملها مغایرت دارد که شرکتها باید برای رفع مشکلات اقدام کنند.
او ادامه داد: همچنین با هماهنگی حفاظت محیط زیست و سازمان منطقه آزاد یک مکان جانمایی شود تا توسط شرکتها سوله ای به عنوان انبار مرکزی ایجاد شود و تمام شرکتهای شناورسازی پسماندهای خود را به این انبار منتقل کنند.
معاون برنامه ریزی فرمانداری قشم تصریح کرد: با توجه به اینکه پسماند این شرکتها به عنوان پسماد ویژه شناخته میشود، شرایط امحا و دفن آن در این شهرستان وجود ندارد و باید به سایتهای دفن زباله ویژه در سرزمین اصلی منتقل شود.
او افزود: همچنین با توجه به ضرورت قانونی تمام شرکتها باید کارشناس بهداشت، ایمنی و محیط زیست داشته باشند که هم اکنون هیچ شرکتی در قشم این کارشناس را ندارد.
مهندس رحیمی ادامه داد: مقرر شد که هر شرکت یک کارشناس استخدام کند تا مسایل زیستمحیطی و بهداشتی رعایت شود.
۱۷ شرکت لنج سازی در قشم فعالت می کنند
رییس اداره حفاظت محیط زیست قشم نیز گفت: هم اکنون ۱۷ شرکت لنجسازی در قشم در حال فعالیت هستند که هیچ شرکتی قانون هوای پاک و حفاظت خاک را رعایت نمیکنند.
مهندس صادق رستمی افزود: پسماندهای ویژه به دلیل سمی بودن، خورندگی و مسایل بهداشتی دیگر به نوعی خطرناک است و باید در شرایطی خاص امحا شوند.
او ادامه داد: هم اکنون شرکتهای لنج سازی پسماندهای تولیدی را به راحتی در زمینهای اطراف شرکت و یا در سد اختصاصی پی پشت به صورت پراکنده رها میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست قشم تصریح کرد: متأسفانه این پسماندها را آتش میزنند تا حجم آن کاهش پیدا کند که این امر یک فاجعه زیست محیطی است.
او افزود: پسماندها مخلوطی از پشم شیشه، رزین، چسب و فایبر گلاس است که آتش زدن آن باعث ایجاد یک بحران محیط زیستی میشود.
مهندس رستمی ادامه داد: امید است با جانمایی انبار پسماند و انتقال این پسماندها به سرزمین اصلی امحای آن به صورت اصولی انجام شود.
او اظهار کرد: باید یک شرکت مستقل برای انتقال پسماندها از شرکتهای لنج سازی به انبار مرکزی و دپو کردن آن، و سپس انتقال آن به سایتهای مخصوص دفع پسماندهای ویژه استخدام شود.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت و به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است./ ایرنا
برای مشاهده تصاویر به لینک زیر مراجعه کنید.
http://qeshm-far.ir/%d9%be%d8%b3%d9%85%d8%a7%d9%86%d8%af%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d9%86%d8%a7%d9%88%d8%b1%d8%b3%d8%a7%d8%b2%d8%a7%d9%86-%d9%82%d8%b4%d9%85-%d8%b3%d8%a7%d9%85%d8%a7%d9%86%d8%af%d9%87%db%8c-%d8%b4%d9%88/
جزیه قشم بزرگترین جزیره ایران و بزرگترین جزیره غیر مستقل دنیا است (بزرگتر از ۲۲ کشور جهان). این جزیره در نزدیکی تنگه هرمز قرار دارد و بزرگرترین و پرجمعیتترین جزیره خلیج فارس می باشد . جزیره قشم دومین بندر آزاد تجاری ایران است كه 15 بندر صیادى و تجارى دارد. اين شهرستان با 1491كيلومتر مربع مساحت و 117774 نفر جمعيت در فاصله 20 كيلومتري مركز استان قرار دارد. شامل 6 شهر به نام هاي (قشم-درگهان-سوزا-طبل-رمکان-لافت) و 3 بخش به نام هاي (مرکزی–شهاب – حرا) مي باشد.